Kūpināta laša smēriņš

Kūpināta laša smēriņš labi noder gan kā papildinājums brokastu maizītēm, gan gatavojoties ballītei. Tas labi garšos kā uz mīkstas maizītes (piemēram, pašceptas ciabatta maizes, mmmm), tā arī uz sausmaizītēm vai krekeriem.

P.S. Garšo pat tiem, kam kūpināts lasis ne visai (pārbaudīts!ツ)

Kūpināta laša smēriņš

Pagatavošanas laiks: 5 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu kūpināta laša smēriņu?
❀ 200 g kūpināts lasis (es izmantoju Viči auksti kūpināto lasi)
❀ 150 g krēmsiers
❀ diļļu saišķītis (es izmantoju ~ 5 diļļu kātus)
❀ citronpipari
❀ 1/2 tējk. ķiploku granulas (var izmantot arī ne vairāk kā 1 nelielu, sasmalcinātu svaiga ķiploka daiviņu)
❀ nedaudz citrona sula
❀ halapenjo pipari pēc garšas (var izmantot arī halapenjo mērcīti)
Ja gribas interesantāku garšu, var pievienot arī apceptu, sasmalcinātu bekonu (būs labi ar kādām 4 šķēlītēm)

Kūpināta laša smēriņš

Kas jādara?
♨ Mīksts krēmsiers jāsakuļ ar citrona sulu
♨ Jāpievieno dilles, citronpipari, halapenjo, ķiploka granulas, vēl nedaudz jāpakuļ
♨ Jāpievieno mazos gabaliņos sagriezts lasis un bekons (ja tāds tiek izmantots)
♨ Kārtīgi jāsamaisa, līdz viss sajaucies (var arī sablendēt, taču tas gaumes jautājums – man, piemēram, labāk patīk, ja laša gabaliņi vēl ir jūtami)

Kūpināta laša smēriņš

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*