Ābolu kēksiņi kanēļcukurā

Šie nav parasti kēksiņi, šie ir kēksiņi ar odziņu – cukura un sviesta kažociņu. Ikdienā ar sviesta lietošanu neaizraujos, pat maizītes varu mierīgi ēst bez sviesta kārtiņas, bet, kolīdz runa ir par konditorejas izstrādājumiem, man šķiet, ka sviesta garša ir viena no labākajām, mmmmmm. Ja arī tev tā šķiet, tad šie kēksiņi ir kā radīti tev - sviests iekšpusē un sviests ārpusē..un kas to būtu domājis, ka sviestā mērcēts kēksiņš garšo dubultlabi, turklāt šajā gadījumā to vēl lieliski papildina kanēļcukurs.

Ābolu kēksiņi kanēļcukurā

Daudzums: 21 kēksiņš
Cepšanas laiks: ~20 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ābolu kēksiņus kanēļcukurā?
Kēksiņiem 
❀ 115 g mīksts sviests
❀ 200 g cukurs
❀ 1 ola
❀ 1 tējk. vaniļas cukurs
❀ 250 ml ābolu biezenis
❀ 260 g milti
❀ 1/2 tējk. soda
❀ 1/2 tējk. kanēlis
❀ eļļa/sviests veidnes ietaukošanai
Glazūrai
❀ ~115 g sviests
❀ ~1 tējk. kanēlis
❀ ~100 g cukurs

Ābolu kēksiņi kanēļcukurā

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, mafinu panna jāietauko ar eļļu vai sviestu
♨ 115 g sviests jāsakuļ ar 200 g cukura
♨ Jāpiekuļ klāt ola, vaniļas cukurs, ābolu biezenis
♨ Citā bļodiņā jāiesijā milti, jāsamaisa kopā ar sodu un 1/2 tējk. kanēli
♨ Sausais maisījums pa daļām jāpievieno slapjajam maisījumam
♨ Iegūtā mīkla jāliek sagatavotajā kēksiņu pannā (aizpildot ~ 2/3 no formiņas)
♨ Jāliek sakarsētajā krāsnī un jācep ~ 20 min, līdz zeltaini un, pārbaudot gatavību ar irbulīti, pie tā nekas nepielīp
♨ Gatavie kēksiņi 10 min jāatdzesē pannā
♨ Kamēr kēksiņi atdziest, 115 g sviests jāizkausē, jāpārlej bļodiņā, citā bļodiņā jāsajauc 1 tējk. kanēlis un 100 g cukurs
♨ Kad kēksiņi 10 min padzisuši, tie jāizņem no pannas
♨ Katrs kēksiņš jāapviļā kausētajā sviestā un kanēļcukurā (sviestā pamērcēt var tikai augšu un apakšu, jo malas ir pietiekami mitras, lai kanēļcukurs varētu tām labi pieķerties)

Ābolu kēksiņi kanēļcukurā

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.bunsinmyoven.com

Leave a Reply

*