Ābolu biezeņa mafini

Vēl vieni apviļātie mafini – šoreiz kokosriekstu eļļā un brūnajā cukurā, nedaudz veselīgāk, taču ne mazāk gardi. Paši mafini no ābolu biezeņa un muscovado cukura ir ļoti mitri, ja jums labāk patīk sausāki, tad iesaku šo cukuru aizvietot ar parasto brūno cukuru.

Ābolu biezeņa mafini

Daudzums: 15  kēksiņi
Cepšanas laiks: 25 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ābolu biezeņa mafinus?
Kēksiņiem
❀ 190 g milti
❀ 1 ēd.k. kukurūzas ciete
❀ 1/2 tējk. soda
❀ šķipsniņa sāls
❀ 1/2 tējk. kanēlis
❀ 215 g ābolu biezenis
❀ 1 ola
❀ 140 g bezpiedevu jogurts
❀ 50 g kausēta un atdzesēta kokosriekstu eļļa
❀ 100 g gaišais muscovado cukurs (var aizstāt arī ar kādu citu brūno cukuru)
Apviļāšanai
❀ kanēlis
❀ brūnais cukurs
❀ kausēta un atdzesēta kokosriekstu eļļa

Ābolu biezeņa mafini

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 175°, mafinu panna jāietauko ar eļļu
♨ Bļodā jāiesijā milti, kukurūzas ciete, soda, sāls, kanēlis
♨ Citā traukā jāsajauc kopā ābolu biezenis, ola, jogurts, eļļa, brūnais cukurs
♨ Abas masas jāsajauc kopā, viegli jāsamaisa
♨ Iegūtā mīkla jāpilda mafinu formiņās
♨ Jāliek sakarsētajā krāsnī un jācep ~ 25 min, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti (jāņem vērā, ka mafini ir diezgan mitri arī tad, kad ir gatavi)
♨ Mafiniem jāļauj 5 min atdzist pannā, pēc tam tie jāizņem
♨ Mazā traukā jāsajauc kopā apviļāšanai paredzētais cukurs un kanēlis, citā trauciņā – eļļa
♨ Mafini jāapviļā eļļā, pēc tam – kanēļcukurā

Ābolu biezeņa mafini

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.chelseasmessyapron.com

Leave a Reply

*