Omlete ar spinātiem un tomātiem

Darba dienās mūsu brokastis parasti sastāv no putras, banāna un piedevām – garšo, ir veselīgi, neapnīk, taču brīvdienās esam nedaudz radošāki un top viss, kas nav putra, piemēram, omletes. Domājot par brīvdienu omleti, atsvaidzināju kādu pavisam senu bloga recepti – šo gardo omleti ar spinātiem, tomātiem un sieru.

Omlete ar spinātiem un tomātiem

Daudzums: ~4 personām
Pagatavošanas laiks: 1/2 h
Cepšanas laiks: ~15 min

Kas nepieciešams omletes ar spinātiem un tomātiem pagatavošanai?
❁ 2 olas + 6 olu baltumi
❁ 2 pilnas glāzes spināti
❁ ~2 nelieli tomāti vai 9 mazie ķirštomātiņi (nomizoti un sasmalcināti)
❁ 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
❁ 1/4 glāzes rupji rīvēts siers pēc izvēles (es izmantoju Čedaras sieru)
❁ sāls, pipari
❁ eļļa cepšanai

 Omlete ar spinātiem un tomātiem

Kas jādara?
♨ Pannā uz jāuzkarsē eļļa
♨ Jāpievieno spināti, tomātu gabaliņi un ķiploks, viss jāsautē ~5 minūtes
♨ Lielā bļodā jāsakuļ olas un olu baltumi
♨ Jāiemaisa spinātu un tomātu masa, jāpieber rīvētais siers, sāls un pipari pēc garšas
♨ Cepeškrāsns jāsakarsē līdz 190°
♨ Cepeškrāsnī izmantojama veidne jāietauko
♨ Veidnē jālej olu masa
♨ Sakarsētā cepeškrāsnī jācep 10 min, līdz omlete viducī vairs nav jēla un no augšpuses ir kļuvusi zeltaina

Omlete ar spinātiem un tomātiem

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*