Suši rullīši ar pikanto krabi

Suši vienu brīdi bija tāda kā modes lieta, daudziem tas kļuva par mīļāko ēdienu, biežāk tika apmeklēti tieši tie restorāni, kuros tiek pasniegti visgardākie suši utt. Nu šis suši bums jau kādu laiku šķiet pierimis, taču man, piemēram, joprojām suši ļoti garšo un nav apnikuši. Mājās tos gatavoju salīdzinoši reti, un pārsvarā tie ir klasiskie – ar lasi, krēmsieru un gurķi, taču jāizmēģina arī kas jauns, tādēļ šoreiz pamēģināju savādākus – pikantus un krēmīgus. Suši, kas ir tikai ar krabju nūjiņām, gurķi un krēmsieru, man šķiet ok, taču nav arī mani mīļākie, bet šāda kombinācija noteikti ir viens no maniem favorītiem. Krabju nūjiņas + majonēze pati par sevi ir laba kombinācija, sarkanie ikri piešķir interesantāku garšu un foršu kraukšķīgumu, un sriracha mērcīte visu atsvaidzina un ir kā punktiņš uz “i” šajā kombinācijā.

Suši rullīši ar pikanto krabi

Kas nepieciešams, lai pagatavotu suši rullīšus ar pikanto krabi?
❁ 500 g suši rīsi
❁ Suši nori lapas (~6 gab)
❁ ~2 ēd.k. rīsu etiķis
❁ 300 g krabju nūjiņas (šoreiz izmantoju Viči Classic)
❁ 2-3 ēd.k. majonēze
❁ 2 ēd.k. sarkanie ikri
❁ 2< tējk. sriracha vai kāda cita asā mērcīte (asumu jāpielāgo pēc savas gaumes, man patīk viegli ass)
❁ grauzdētas sezama sēkliņas (ar to grauzdēšanu nevajadzētu aizrauties, par daudz sagrauzdētas tās var nomākt pārējo sastāvdaļu garšu) vai sarkanie ikri apviļāšanai
❁ auksts ūdens – suši veidošanai

Suši rullīši ar pikanto krabi

Kas jādara?
♨ Suši rīsi jāpagatavo atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma (es gatavoju šādi – vairākas reizes rīsus noskaloju aukstā ūdenī, pēc tam 500 g rīsu pārleju ar ~ 550 ml ūdeni, uz lielas liesmas uzvāru, samazinu liesmu līdz minimālai, turpinu vārīt 20 min, pa retam apmaisot, kad rīsi gatavi, pārlieku tos citā traukā, viegli iemaisu 2 ēd.k. rīsu etiķi) un jāatdzesē
♨ Krabju nūjiņas jāsagriež mazos gabaliņos
♨ Sasmalcinātās krabju nūjiņas jāsajauc kopā ar pārējām sastāvdaļām – ikriem, majonēzi un aso mērcīti
♨  Suši lapa jāizklāj uz dēlīša, nedaudz jāsamitrina ar ūdeni, jānoklāj ar rīsiem
♨ Jāsagatavo suši rullējamais paklājiņš (mazāk ķēpīgs viss process būs, ja paklājiņu ietīs pārtikas plēvē)
♨ Paklājiņš jāliek virsū ar rīsiem izklātajai nori lapai, lapa jāapgriež otrādi – tā, ka tā atrodas uz paklājiņa ar lapas pusi uz augšu
♨ Gar lapas malu pāris cm biezā strēmelītē jāklāj sagatavotais pildījums
♨ Lapa jāaizrullē ciet
♨ Sagatavoto suši rullīti var izviļāt sezama sēkliņās vai sarkanajos ikros, abējādi garšos vienlīdz labi

Suši rullīši ar pikanto krabi

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*