Vienkāršā garneļu – kokosriekstu piena zupiņa

Atzīšos, ka, gatavojot Āzijas virtuves ēdienus, nereti izmantoju sagataves – zupu maisījumus, pastas utt., jo te, pie mums, tādus autentiskus ēdienus nemaz nav īsti iespējams pagatavot, ja vien pats neatved nepieciešamās sastāvdaļas no attiecīgās valsts. Bet šie maisījumi manuprāt ir ļoti labs variants – pie garda ēdiena iespējams tikt ļoti īsā laika posmā. Šajā zupiņā ir izmantota sarkanā karija pasta, kas mūsmājās ir gandrīz vienmēr, jo ar to var papildināt daudz ko – dažādus rīsu ēdienus, mērces utt. Zupa garšos tiem, kas, tāpat kā es, ir sajūsmā par garnelēm, jo tās pamatā ir liels daudzums garneles, un dārzeņi sanāk gandrīz kā neliela piedeva tikai, protams, ja vēlaties vairāk dārzeņu, to var papildināt ar kādas citas krāsas paprikām, pievienot šampinjonus, ķirštomātiņus utt., bet man tīri labi patīk šāds variants. Asumiņam var beigās pievienot kaltētu čili, vai gatavošanas procesā pievienot svaigus čili piparus, bet tikpat labi tos var nelikt vispār, jo karija pasta arī piedod pikantumu.

Vienkāršā garneļu - kokosriekstu piena zupiņa

Pagatavošanas laiks: 1/2 h
Daudzums: ~ 4 personām

Kas nepieciešams, lai pagatavotu garneļu – kokosriekstu piena zupiņu?
❁ 500 g nevārītas tīģergarneles (es izmantoju Viči tīģergarneles)
❁ 125 g basmati rīsi
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ 1 sīpols
❁ 1 sarkanā paprika
❁ 1 ēd.k. svaigs ingvers (rīvēts)
❁ 2-3 ēd.k. sarkanā karija pasta
❁ 400 ml kokosriekstu piens
❁ 750 ml dārzeņu buljons
❁ ~2 ēd.k. sviests
❁ sāls, pipari
❁ Kinza vai pētersīļi
❁ Čili pipari – pēc gaumes

Kas jādara?
♨ Rīsi jānovāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma
♨ Pannā jāuzkarsē sviests, jāpievieno garneles, 1 min jāpacep
♨ Garnelēm jāpārber pipari, sāls (es izmantoju citronpiparus, līdz ar to papildus sāls nebija nepieciešams), jāpacep vēl 2 min, līdz garneles mainījušas krāsu – kļuvušas rozā
♨ Garneles jāizņem no pannas
♨ Pannā jāliek rīvēts ķiploks, sasmalcināts sīpols, gabaliņos sagriezta paprika, jācep 3 min
♨ Jāiemaisa ingvers, jāpacep vēl 1 min
♨ Jāiemaisa karija pasta, jāpasilda viss kopā vēl 1 min
♨ Sagatavotais jāpārliek vidējā katliņā, jāpielej kokosriekstu piens, buljons, ik pa laikam apmaisot, jāvāra 2 min
♨ Karstums jāsamazina uz minimālo un jāturpina vārīt ~8 min, līdz zupa nedaudz sabiezējusi
♨ Jāiemaisa garneles, zaļumi, čili pipari, ja tādi tiek izmantoti
♨ Jāpasniedz ar sagatavotajiem rīsiem (tos var arī iemaisīt iekšā zupā beigās, kopā ar garnelēm, bet tas ir gaumes jautājums – man labāk patīk tos ielikt zupas bļodiņā tieši pirms ēšanas)

Vienkāršā garneļu - kokosriekstu piena zupiņa

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*