Zemeņu siera kūkas smūtijs

Mūsmājās brokastīs pārsvarā tiek ēstas putras ar dažādām piedevām, taču es nereti esmu dzirdējusi komentārus, ka putras ilgi jāgatavo, daudz ātrāk ir uzsmērēt maizīti utt., kas man liekas dīvaini, ņemot vērā, ka putra var mierīgi vārīties savā nodabā (ja neskaita to brīdi, kad piens var pāriet pāri (bet arī tas ne ar visiem tā)), kamēr pats dari citas rīta lietiņas. BET, ja arī tu esi no tiem, kas putras neēd to gatavošanas dēļ, šis būs tieši tas, kas vajadzīgs. Sagatavo brokastis jau iepriekšējās dienas vakarā, un nākošās dienas rītā būs nepieciešams tikai sablendēt, tātad no rīta tam būs jāvelta maksimums 1 minūte. Forši, vai ne? Man jau liekas, ka šis ir labākais risinājums steidzīgai dienai, kuru tomēr gribas iesākt tā veselīgāk.

Zemeņu - siera kūkas smūtijs

Daudzums:  1 liela glāze
Pagatavošanas laiks: 5 min (+uz nakti ledusskapī)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu zemeņu siera kūkas smūtiju?
❁ 120 ml auzu pārslas (es izmantoju Dobeles dzirnavnieka ātri vārāmās eko auzu pārslas)
❁ 180 ml zemenes (es izmantoju vasarā sagatavotās zemenes savā sulā, taču droši var izmantot arī saldētas vai svaigas)
❁ 120 ml bezpiedevu jogurts
❁ 180 ml rīsu piens (šis ir mans favorīts, bet labi garšos arī ar citiem vegāniskajiem pieniem)
❁ 1 ēd.k. ar kaudzīti krēmsiers
❁ 1 tējk. čia sēklas
❁ 2 tējk. ar kaudzīti sasmalcinātas linsēklas
Saldummīļiem: 1 ēd.k. medus/cukura sīrups vai cits saldinātājs pēc izvēles

Kas jādara?
♨ Visas sastāvdaļas jāliek traukā (blendera traukā/ glāzē/ burkā) un kārtīgi jāsamaisa
♨ Trauks jānovieto uz nakti ledusskapī
♨ Pirms dzeršanas jāsablendē (sākumā izskatīsies, ka smūtijs ir ļoti biezs, taču blendējot no zemenēm izdalīsies papildus sula, tādēļ iesaku papildus pienu, ja nepieciešams, pievienot pašās beigās, kad ir redzams, vai tas tiešām ir vajadzīgs)

Zemeņu - siera kūkas smūtijs

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*