Krabju nūjiņas mīklā ar fikso čili mērcīti

Kad visas ierastās uzkodas jau apnikušas, jāķeras klāt eksperimentiem. Līdz šim nebiju nekad ēdusi panētas krabju nūjiņas, bet, ņemot vērā, ka gan zivs, gan garneles mīklas kažociņos garšo ļoti labi, nebija šaubu, ka tā būs arī ar krabju nūjiņām. Man pašai šķiet, ka tās visvislabāk garšo siltas, taču noteikti ļoti labi iederas arī uz ballītes uzkodu galda, sagatavotas jau laicīgi. Čili mērcīte pavisam vienkārši un ātri pagatavojama, taču man liekas, ka pat šāda veida mērcītes, kurās izmantotas jau gatavas mērces, garšo labāk, tiek apvienotas visādas labās garšas, un īpašu pikantumu šai mērcītei piešķir svaigais ingvers.

Krabju nūjiņas mīklā ar čili mērcīti

Kas nepieciešams, lai pagatavotu krabju nūjiņas mīklā ar fikso čili mērcīti?
❁ 20 krabju nūjiņas (es izmantoju Viči klasiskās krabju nūjiņas)
❁ 75 g kukurūzas ciete + nedaudz nūjiņu apviļāšanai
❁ 40 g milti
❁ 1 ēd.k. cepamais pulveris
❁ šķipsniņa sāls
❁ ~130 ml ledusauksts ūdens
❁ eļļa vārīšanai (~ 1/2 l)
Mērcītei
❁ 3 ēd.k. tomātu mērce
❁ 3 ēd.k. saldskābā čili mērcīte
❁ 2 ēd.k. brūnais cukurs
❁ 1 ēd.k. sojas mērce
❁ 2 ēd.k. ūdens
❁ 1 tējk. svaigi rīvēts ingvers

Kas jādara?
♨ Bļodiņā jāsamaisa kopā ciete, milti, cepamais pulveris, sāls
♨ Sausajam maisījumam pa daļām jāpievieno aukstais ūdens
♨ Katliņā jāuzkarsē eļļa tik daudz, lai krabju nūjiņas tajā varētu pilnībā iemērkt
♨ Krabju nūjiņas nedaudz jāapviļā cietē, jāiemērc mīklā un uzreiz jāliek sakarsētajā eļļā (vienlaicīgi var cept tik daudz nūjiņas, cik ļauj cepamtrauks – lai tās cepšanas laikā nesaliptu kopā)
♨ Jāvāra eļļā, līdz mīkla kļūst viegli zeltaina
♨ Zeltainās krabju nūjiņas jāizņem no eļļas un jānovieto uz papīra dvieļa, lai notek liekais eļļas daudzums
♨ Visas mērces sastāvdaļas jāsamaisa kopā un 2 – 3 min jāpavāra

Krabju nūjiņas mīklā ar čili mērcīti

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*