Lakšu hummus

Tie, kam lakši negaršo, šķiriet tālāk šo recepti, šis visticamāk nebūs jūsu gaumē. Bet tie, kam meža ķiploki garšo – noteikti izmēģiniet! Krēmīgs, pikants, ar ļoti izteiktu lakšu garšu.

Lakšu hummus

Kas nepieciešams, lai pagatavotu lakšu hummusu?
❁ 250 g turku zirņi (bundžā)
❁ 50 g lakši (no šī daudzuma sanāk ļoti izteikta, stipra ķiploku garša, maigākam variantam noteikti nevajag tik daudz un pietiks, ja pieliks pusi no šī)
❁ 2 ēd.k. citrona sula
❁ 1 tējk. ar kaudzīti kūpinātas paprikas pulveris
❁ 1 tējk. citronpipari
❁ 3 ēd.k. eļļa
❁ 2 tējk. ar kaudzīti tahini

Kas jādara?
♨ Turku zirņi jānoskalo, jāber blenderī un jāsablendē
♨ Jāpievieno visas pārējās sastāvdaļas, jāblendē, līdz iegūta nepieciešamā konsistence (ja vēlaties krēmīgāku, var pievienot vēl nedaudz eļļu vai ūdeni)

Lakšu hummus

Labu apetīti! ツ

4 comments

  1. Betija Vuu

    Vai nav tā, ka tas kūpinātais paprikas pulveris pārņem visu garšu? Es savējo pirku ungāru veikalā un tāds makten gruntīgs, pat naža gals uz lielo pannu pārņem visas garšas.

    • Silva

      Šajā gadījumā man tā nelikās, ķiplociņš stiprāks. :)

  2. Lelde

    Nav ko maitāt mantu, ja pati par sevi riktīgi laba! Ņem lakšus, krējumu un sāli klāt un viss – lok tik iekšā! ;) :D Bet tagad jau modē visādus hummusus un macaroonus taisīt. Labi… gan jau ir kam garšo, bet man vispār tie hummusi galīgi ne-e.

    • Silva

      Šis ne gluži tādēļ, ka modē, bet vienkārši dažādībai. Salātos jau daudzus gadus ēsts, jāpamēģina arī kas cits. ;) Hummusi gaumes jautājums, jā. :)

Leave a Reply

*