Sviestā cepta mencas fileja

Ja iepriekš zivis mūsu mājās parādījās reti un lielākoties tas bija lasis, retu reizi marinēta siļķe, tad tagad šķiet, ka dažādas zivis un jūras produkti ir izkonkurējuši pat gaļu. Kaut kā iepriekš likās, ka ar zivi jau nemaz nav daudz variantu, ko iesākt..kas, protams, ir pilnīgas muļķības. Bet šī recepte pavisam noteikti ir viens no vienkāršākajiem variantiem zivs pagatavošanā, tikpat noteikti arī ne diētiskākais, bet ko nu par to, vasara vēl nav klāt, par diētu domāsim citu dienu. Taču pats svarīgākais – neskatoties uz vienkāršo pagatavošanu, garšo tiiiik labi!

Sviestā cepta mencas fileja

Pagatavošanas laiks: ~15 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu sviestā ceptu mencas fileju?
❁ 500 g mencas fileja (es izmantoju atlaidinātu saldētu fileju)
❁ ~6 ēd.k. sviests
❁ 1 tējk. ķiploku granulas
❁ 1/2 tējk. citronpipari
❁ 1 tējk. kūpinātas paprikas pulveris (var šī vietā izmantot biežāk sastopamo saldās paprikas pulveri)
❁ pāris pētersīļu zariņi
❁ citrona šķēlītes – pēc gaumes

Kas jādara?
♨ Garšvielas bļodiņā jāsamaisa kopā
♨ Ar sagatavoto garšvielu maisījumu jāiesmērē mencas filejas
♨ Pannā jāuzkarsē ~ 2 ēd.k. sviests (tikai tik daudz, lai ir izkusis)
♨ Pannā jāliek zivs filejas, virs tām jāuzliek atlikušā sviesta pikucīši, jāpārliek pētersīļu lapiņas, uz vidēji mazas uguns jācep ~ 6 min
♨ Filejas jāapgriež otrādi, jāsamazina karstums un jāpacep vēl ~ 4 min
Ja jums pie zivs patīk citrons, gatavas filejas var apslacīt ar citrona sulu

Sviestā cepta mencas fileja

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*