Šie cepumiņi īpaši būs pa prātam gan mazulīšiem, gan tiem, kas nelieto uzturā piena produktus un olas. Patiesībā tā pati auzu pārslu putra vien sanāk, tikai ceptā veidā, tādēļ būs piemēroti gan kā našķītis, gan kā mazas ēdienreizes, piemēram, launaga ēdiens. Cepumiņi sanāk diezgan mīksti (t.i. nav kraukšķīgi) un ir ilgi uzglabājami (nedēļu ledusskapī noteikti).

Cepšanas laiks: < 20 min
Pagatavošanas laiks: ~ 25 min
Kas nepieciešams, lai pagatavotu auzu pārslu cepumiņus?
❁ 150 g ātri vārāmās auzu pārslas
❁ 1 ēd.k. kokosriekstu skaidiņas
❁ 50 g kausēta kokosriekstu eļļa
❁ 1 1/2 banāns
❁ 4 ēd.k. sula (es izmantoju ābolu – bumbieru)
❁ 3 žāvētas dateles
Kas jādara?
♨ Cepeškrāsns jāsakarsē līdz 170°, jāsagatavo panna (jāizklāj ar cepampapīru)
♨ Virtuves kombainā jāsajauc kopā eļļa, banāns, sula un dateles
♨ Iegūtajai masai jāpieblendē klāt auzu pārslas un kokosriekstu skaidiņas (tikai tik daudz, lai mīkla sajaucas)
♨ Iegūtā masa jāizklāj uz cepampapīra, veidojot taisnstūra formu
♨ Panna jāliek sakarsušajā krāsnī, jācep <20 min, līdz zeltains
♨ Jāizņem no krāsns, jāatdzesē un jāsagriež cepumiņos
No šīs mīklas sanāk diezgan daudz cepumiņi, uzglabāt var noslēgtā traukā ledusskapī vai saldētavā

Labu apetīti tavam mazulim! ツ
|