Spageti ar zemesriekstu sviesta mērcīti

Laikam zemesriekstu sviesta jautājumā cilvēki dalās divās daļās – garšo ļooooooti vai negaršo itin nemaz.  Es, protams, pie tiem pirmajiem. Ikdienā zemesriekstu sviestu pārsvarā lieku putrās, uzsmērēju uz maizītes, kad gribas uz ātro kaut ko iekost vai vienkārši apēdu 1 tējk. zemesriekstu sviestu, kad sagribas ko gardu. Nu jau pirms kāda laika pirmo reizi pagaršoju arī nūdeles ar zemesriekstu sviestu, šķita, ka šī ir ļoti laba kombinācija, tad nu izmēģināju pati pagatavot šo, apvienojot abus man mīļus gardumus. Ar proporcijām, protams, var variēt, gatavojot pēc zemāk minētajām, mērcīte sanāk diezgan krēmīga, bet, ja liksiet mazāk zemesriekstu sviestu, tad arī nebūs nekāda vaina. Un liels plusiņš šai receptei ir ātrais pagatavošanas laiks, tātad tā lieliski noder pēc garas darba dienas, kad negribas visu atlikušo vakaru pavadīt virtuvē.

Spageti ar zemesriekstu sviesta mērcīti

Pagatavošanas laiks: ~10 min
Daudzums: 3 personām

Kas nepieciešams, lai pagatavotu spageti ar zemesriekstu mērci?
❀ 300 g spageti makaroni
❀ 1 burciņa zemesriekstu sviests (~250g)
❀ ~1 ēd.k. eļļa
❀ 3 ķiploka daiviņas
❀ 3 ēd.k. sojas mērce
❀ lociņi
❀ čili pipari – pēc gaumes
❀ 1 – 2 ēd.k. medus

Spageti ar zemesriekstu sviesta mērcīti

Kas jādara?
♨ Makaroni jāizvāra, ievērojot norādes uz paciņas, jānokāš, taču ūdeni vēl nevajag izliet (jāatstāj no tā ~100 ml)
♨ Atstātos 100 ml ūdens katliņā vai bļodā jāsajauc ar pārējām sastāvdaļām – zemesriekstu sviestu, eļļu, sojas mērci, medu, caur ķiplokspiedi izspiestiem/sarīvētiem ķiplokiem, čili
♨ Mērce rūpīgi jāsamaisa, tad tai jāpievieno spageti un vēlreiz kārtīgi jāsamaisa, lai visi makaroni būtu pārklāti ar mērci
♨ Pasniedzot jāpārkaisa ar lociņiem
Labi garšos arī kopā ar vistas fileju, ja esat no tiem, kam ēdiens bez gaļas nav kārtīgs ēdiens. 

Spageti ar zemesriekstu sviesta mērcīti

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*