Gaļas bumbiņas kausētā siera mērcē

Šī tāda recepte – vienkāršā, nekādi mazāk zināmi, specifiski produkti, garšu salikumi. Vienkārši gaļa krēmīgā, ne pavisam ne diētiskā mērcītē, taču dažreiz vajag arī tā – gaļa, kartupelis, salātiņš un rezultātā pilns puncis. ツ

Gaļas bumbiņas kausētā siera mērcē

Daudzums: ~5 personām
Pagatavošanas laiks: ~1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu gaļas bumbiņas kausētā siera mērcē?
❀ 500 g maltā gaļa
❀ 3 maizes šķēles (baltmaize vai graudu maize)
❀ 1 ola
❀ 1 sīpols
❀ 2 ķiploka daiviņas
❀ garšvielas pēc izvēles (es izmantoju sāli, maltus melnos piparus, čili piparus, muskatriekstu un kaltētus zaļumus)
❀ 1 gl + ~1/2 gl piens
❀ 200 g kausētais siers
❀ eļļa cepšanai
❀ piedevas pēc izvēles 

Kas jādara?
♨ Maltajai gaļai jāpievieno sasmalcināts sīpols un ķiploks, ~1/2 gl piena izmērcēta maize, ola, garšvielas
♨ Jāsamīca viendabīga masa
♨ No masas jāveido nelielas bumbiņas un sakarsētā eļļā apgrozot jāizcep
♨ Kad bumbiņas apceptas, tās jāizņem no pannas, pannā jālej 1 gl piens un jāuzvāra, pēc tam tajā jāiemaisa kausētais siers
♨ Jāpievieno garšvielas
♨ Jāliek iekšā gaļas bumbiņas un ~5 min viss kopā jāpavāra

Gaļas bumbiņas kausētā siera mērcē

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*