Plucināta vistas gaļa terijaki mērcē

Biju izlēmusi nopūst putekļus no multivārāmā katla un pēc ilgiem laikiem pagatavot kaut ko tajā, taču nekādi nevarēju piedabūt to darboties (vēlāk izrādījās, ka, protams, ļoti muļķīga iemesla dēļ – vads bija gandrīz izkritis no savienojuma vietas, nebija kārtīgi iesprausts). Tā kā viss plānotais bija jau sagatavots, multivārāmā katla vietā izmantoju cepeškrāsni ar domu “kas būs, būs”, bet, wow, cik labi sanāca tieši šādi! Vistiņa pavisam mīksta, ne sausa un tik viegli sadalāma, perfekta! Gatavošana neprasa lielu piepūli un laika ieguldījumu, jo nekas nav jāuzrauga, jāgroza vai tml. – kā ieliec, tā pēc 2 h izņem. Īpaši garšos tiem, kam tuvas saldenās mērcītes (medus šo mērci padara diezgan saldu).

Plucināta vistas gaļa terijaki mērcē

Daudzums: ~5 personām
Pagatavošanas laiks: ~2h 10 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu plucinātu vistas gaļu terijaki mērcē?
❀ 500 g vistas gaļa (bez kauliem, ādas; var izmantot fileju, šķiņķīšus)
❀ 120 ml sojas mērce (es izmantoju 60ml sojas mērci ar citronu un 60 ml parasto sojas mērci)
❀ 120 ml šķidrs medus
❀ 60 ml rīsu etiķis
❀ 1 vidējs sīpols
❀ 2 ķiploka daiviņas
❀ šķipsna malti melnie pipari, šķipsna čili
❀ ~3/4 tējk. malts ingvers
❀ 3 ēd.k. kukurūzas ciete
❀ ~50 ml auksts ūdens
❀ lociņi, sezama sēklas – pārbēršanai

Kas jādara?
♨ Cepšanas veidne jāizsmidzina ar eļļu, tajā jāievieto vistas filejas/šķiņķīši (veselā, nesagrieztā veidā)
♨ Bļodiņā jāsamaisa rīvēts ķiploks, sagriezts sīpols, sojas mērce, medus, rīsu etiķis, garšvielas
♨ Iegūtais maisījums jāpārlej vistas gaļai, tam vajadzētu sanākt tik daudz, ka vistiņa ir gandrīz pilnībā nosegta
♨ Cepamtrauks no augšpuses jāpārklāj ar foliju (ja tas ir ar vāku, tad, protams, var uzlikt to)
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 130°, tajā jānovieto cepamtrauks
♨ Jāļauj vistiņai karsēties ~ 2h
♨ Kad vista izcepusies, tā jāizņem no mērces un jāsaplucina
♨ Mērce jāpārlej katliņā
♨ Glāzē jāsajauc kukurūzas ciete un auksts ūdens, jāmaisa, līdz ciete izšķīdusi
♨ Lēnām maisot, ciete jāpievieno mērcei, jāpasilda pāris min, līdz sabiezē
♨ Saplucinātā vistas gaļa jāliek mērcē, pavisam nedaudz jāpasilda
Labi garšos kopā ar rīsiem, pasniedzot var pārkaisīt ar lociņiem (labi iederēsies pie saldenās medus garšas – piešķirs svaigumu) un ar sezama sēkliņām (vistas gaļa + sezama sēklas ir ļoti laba kombinācija)

Plucināta vistas gaļa terijaki mērcē

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.therecipecritic.com

4 comments

  1. Ļoti laba recepte, iemācījos daudz ko jaunu, paldies!

  2. Ļoti garšīga vistiņa sanāca, pasniedzu klāt rīsus ar dārzeņiem un svaigus salātus :)

  3. Piekrītu Silvijas komentāram, man arī ļoti patika šī recepte!

  4. Līga

    Izskatās varen gardi, šo noteikti pamēģināšu :)

Leave a Reply to Līga Cancel reply

*