Rabarberu – zemeņu ievārījums

Sākusies arī mana ievārījumu gatavošanas sezona. Līdz šim kaut kā nebija sanācis ziemai gatavot rabarberus, jo parasti visi tiek nokraukšķināti svaigi vai iecepti kūkās, desertos un citos gardumos, bet šogad tie bija tik daudz, ka pietika arī ievārījuma sagatavošanai. Šoreiz jau iepriekš pārbaudītā kombinācijā ar zemenēm – šādi ievārījums sanāk skābeni saldens.

Pagatavošanas laiks: 1h 15 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu rabarberu – zemeņu ievārījumu?
❁ 1300 ml rabarberi
❁ 500 ml zemenes
❁ 400 g cukurs
❁ 1/2 citrona sula

Rabarberu - zemeņu ievārījums

Kas jādara?
♨ Rabarberi jānomizo, jāsagriež šķēlītēs
♨ Katliņā jāliek visas sastāvdaļas un, ik pa laikam apmaisot, jāvāra 1h
♨ Jāsagatavo (jāizkarsē) burciņas un vāciņi, jāpilda ievārījums
♨ Burciņas jāaizskrūvē un jāatstāj uz un zem dvielīša atpūsties 24 h
Man no šī daudzuma sanāca 1 pilna standarta izmēra burciņa (500ml?), ko likšu glabāties līdz ziemai, un vēl nedaudz (1 mazā burciņa), ar ko panašķoties jau tagad

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*