Rabarberu – zemeņu tartes

Ahh, šis rabarberu laiks! Vienmēr paspēju pēc tiem sailgoties, taču, kad tie ir klāt, tik traki daudz nemaz nevar apēst, tādēļ man šis laiks vienmēr saistās ar dažādiem rabarberu eksperimentiem. Šoreiz par godu tam, ka kādu laiku atpakaļ iegādājos, bet vēl nebiju lietojusi ļoti smukas, ērtas mazo taršu formiņas, tapa tartes. Liela gan bija mana bēda, atverot iepakojumu un saprotot, ka 4 mazo taršo formiņu vietā tur ir tikai viena, bet, nu, vismaz bija iemesls pārbaudīt šo recepti arī lielākā tartes formā. Man pēc skata simpātiskākas šķiet mazās tartes, bet garšas ziņā, protams, nekas nemainās, arī lielā ir ļoti garda, tikai jāņem vērā, ka tai nedaudz palielinās cepšanas laiks. Jau sen zināms, ka rabarberi + zemenes ir lielisks savienojums, bet vai zinājāt, ka apelsīnu miziņa šo duetu pārvērš fantastiskā trio? Vismaz man, kam ļoti garšo citrusi, šī liekas ideāla kombinācija.

 Rabarberu - zemeņu tartes

Daudzums: ~ 5 mazas tartes vai 1 lielā
Cepšanas laiks: 10-20 min
Kopējais pagatavošanas laiks: ~2,5 h (ieskaitot mīklas atvēsināšanu ledusskapī)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu rabarberu – zemeņu tartes?
Mīklai:
❀ 190 g milti
❀ 60 g pūdercukurs
❀ šķipsniņa sāls
❀ 150 g auksts sviests
❀ 1 vidēji liela ola
Pildījumam:
❀ 180 g rabarberi
❀ 200 g zemenes
❀ 170 g cukurs
❀ 30 g milti
❀ 1 apelsīna miza
❀ šķipsniņa malts ingvers
Virsiņai:
❀ 2 olu baltumi
❀ 60 g cukurs

Kas jādara?
♨ Milti jāsamaisa kopā ar pūdercukuru un sāli
♨ Iegūtais miltu maisījums jāber virtuves kombainā/mikserī, jāpievieno gabaliņos sagriezts sviests, jākuļ, līdz veidojas drupačaina masa
♨ Lēni jāpievieno ola (to var iepriekš nedaudz sakult) un jākuļ, līdz veidojas mīkla
♨ No mīklas jāizveido bumba, tā jāietin pārtikas plēvē un uz 2h jānovieto ledusskapī
♨ Rabarberi un zemenes jāsagriež, visas pildījuma sastāvdaļas jāliek katliņā, regulāri apmaisot, jāpavāra, līdz cukurs izkusis un augļi kļuvuši mīkstāki
♨ Mīkla dažas minūtes pirms lietošanas jāpatur istabas temperatūrā
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 200°
♨ Mīkla jāizklāj ietaukotās formiņās, jāieliek uz pāris min krāsnī
♨ Kad mīkla pavisam nedaudz apbrūninājusies, jālej iekšā iepriekš sagatavotais pildījums, jācep 10 – 20 min, atkarībā no formiņu izmēriem
♨ Virsiņai jāsaputo 2 olu baltumi, palēnām jāpievieno 60 g cukurs, turpinot kult, līdz izveidojas stingra, nedaudz staipīga olu masa
♨ Olu masa jāizklāj uz tartēm un nedaudz jāapbrūnina (pavisam vienkārši to var izdarīt arī cepeškrāsnī, ja tai ir režīms karsēšanai no augšas)
Vienlīdz labi garšos arī tad, ja olbaltuma virsiņas vietā tarte tiks papildināta ar putukrējumu vai saldējumu

Rabarberu - zemeņu tartes

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.completelydelicious.com

1 comment

  1. Man diemžēl nesanāca tik skaisti, bet pēc garšas labas

Leave a Reply

*