Multivārāmājā katlā gatavots liellopa gaļas sautējums

Tā kā lielākā daļa manu Instagram sekotāju nobalsoja par to, ka vēlētos blogā redzēt arī tādas receptes, kas ir paredzētas multivārāmajam katlam, uztaisīju jaunu sadaļu tieši šim mērķim, kurā ik pa laikam ar kādu padalīšos. Pagaidām vēl nevarētu teikt, ka man ar multivārāmo katlu ir lieliskas attiecības, jo man nebūt nav gadījies tā, ka visās receptēs grūtākais ir sagriezt un samest produktus iekšā. Manam katlam ne īpaši patīk cukurainas un medainas mērcītes, tādēļ pāris ēdienus ir sanācis arī nedaudz piededzināt. Bet te ir viena lieliska recepte, kura nekādas problēmas un nekādu piepūli nesagādāja. Manuprāt, te “grūtākais” ir sākumā apbrūnināt gaļu. Garša ir tieši tāda, kāda nāk prātā, kad iedomājas liellopa gaļu karija mērcē, bet gaļas konsistence – tieši tik mīksta, cik nepieciešms, lai šo varētu nosaukt par labi pagatavotu sautējumu.

 

Pagatavošanas laiks: 4h + 15 min
Daudzums: 6 personām

Kas nepieciešams, lai pagatavotu liellopa gaļas sautējumu?
❀ 1 kg liellopa gaļa (vislabāk -šķiņķis)
❀ 1 liels saldais kartupelis
❀ 2 vidēji burkāni
❀ 2 vidēji sīpoli
❀ 400 ml kokosriekstu piens (bundžā)
❀ 1 1/2 ēd.k. karija pulveris
❀ 1 tējk. ingvers
❀ 1/2 tējk. ķiploku granulas/pulveris
❀ 1 ēd.k. cukurs
❀ sāls, pipari
❀ eļļa, sviests – cepšanai

Multivārāmājā katlā gatavots liellopa gaļas sautējums

Kas jādara?
♨ Liellopa gaļa jāsagriež gabaliņos, tajā jāieberzē sāls un pipari – šis pēc gaumes, es sāli lieku ļoti maz, bet piparus tā pavairāk
♨ Pannā jāsakarsē pāris karotes eļļa un pāris karotes sviests
♨ Sakarsētajās taukvielās jāapbrūnina liellopa gaļas gabaliņi
♨ Sīpoli jāsagriež (šķēlītēs un tad vēl 4 daļās – aptuveni tik lielos gabaliņos)
♨ Multivārāmā katla apakšā jāizklāj sīpoli, tiem pa virsu jāliek apceptā gaļa
♨ Kartupelis un burkāni jāsagriež kubiciņos (kartupelis – lielākos, burkāni – mazākos)
♨ Katlā virs gaļas jāpārber kartupelis un burkāni
♨ Bļodiņā jāsamaisa kopā karija pulveris, ingvers, ķiploka granulas, cukurs, jāpievieno kokosriekstu piens
♨ Iegūtā mērcīte jālej katlā pie pārējām sastāvdaļām
♨ Jāvāra ~4h 120°
Sautējums sanāk ļoti gaļīgs, tāpēc labāk to pasniegt ar piedevām, piemēram, rīsi ļoti labi iederēsies 

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.manilaspoon.com

Leave a Reply

*