Multivārāmajā katlā gatavota vistas fileja ar dārzeņiem

Turpinu izmantot savu virtuves palīgu – multivārāmo katlu, šoreiz pagatavojot sulīgu vistas fileju apvienojumā ar šobrīd tik aktuālajiem kabačiem un papriku. Pagatavošana kā jau multivārāmajā katlā – vienkāršāka par vienkāršu, bet garša – saldeni pikanta, un tam visam kā punktiņš uz “i” zemesrieksti. Riekstus var arī nelikt katlā, bet sasmalcināt un pārdrupināt pāri pie pasniegšanas – gaumes jautājums.

Multivārāmajā katlā gatavota vistas fileja ar dārzeņiem

Daudzums: ~6 personām
Pagatavošanas laiks: 3 – 3,5 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistas fileju ar dārzeņiem? 
❀ 3 palielas vistas filejas
❀ citronpipari
❀ 2 ēd.k. kukurūzas ciete
❀ eļļa apcepšanai
❀ kaltēti čili pipari
❀ 160 ml grauzdēti zemesrieksti
❀ 1 paprika
❀ 1 mazs kabacis
Mērcei:
❀ 80 ml sojas mērce
❀ 150 ml ūdens
❀ 2 ēd.k. medus
❀ 3 ēd.k. Hoisin mērce
❀ 3 ķiploka daiviņas, nomizotas un sarīvētas
❀ neliels ingvera gabaliņš, nomizots un sarīvēts
❀ 3 ēd.k. ūdens+2 ēd.k. kukurūzas ciete

Kas jādara?
♨ Gabaliņos sagrieztas vistas filejas jāsamaisa ar pipariem un kukurūzas cieti
♨ Apviļātā vistas fileja jāapcep pannā sakarsētā eļļā, līdz tā no ārpuses ir zeltaina
♨ Kamēr vistas fileja cepas, jāpagatavo mērce, sajaucot bļodiņā visas sastāvdaļas (izņemto ūdeni+cieti)
♨ Apceptā vistas fileja jāpārliek multivārāmajā katlā, jāpārlej ar sagatavoto mērcīti
♨ Jāliek cepties zemā temperatūrā ( ~100°) 2-2,5h
♨ Kad vistas fileja 2h pacepusies, mērcē jāiemaisa ar aukstu ūdeni sajaukta ciete, gabaliņos sagriezta paprika, gabaliņos sagriezts kabacis, jāieber rieksti, viss jāsamaisa
♨ Temperatūra jāpalielina līdz 160°, jāpacep vēl ~1/2h
Labi garšos kopā ar rīsiem vai kvinoju

Multivārāmajā katlā gatavota vistas fileja ar dārzeņiem

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.lifemadesweeter.com

Leave a Reply

*