Zemesriekstu sviesta – auzu pārslu proteīna batoniņi

Šie batoniņi būs lieliski līdzņemšanai garākiem pārbraucieniem, ekskursijām u.tml. , gan, (jāņem gan vērā, ka karstā laikā ārpus ledusskapja batoniņi paliks mīksti), gan vienkārši brīdim, kad sagribas ko saldu, bet tomēr veselīgu, tas ir gan labs olbaltumvielu avots, gan labs našķis, jo pateicoties medum, sanāk ļoti salds. Un šokolādi noteikti iesaku izvēlēties tumšu un rūgtu, savādāk būs par daudz salds, bet ar rūgto šokolādi – tieši kā vajag.

Daudzums: ~15 batoniņi
Pagatavošanas laiks: 1h 5 min (no kura 1 h – sacietēšanai ledusskapī)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu zemesriekstu sviesta – auzu pārslu proteīna batoniņus?
❁ 200 g zemesriekstu sviests
❁ 120 ml medus (vegāniskajai versijai šo var aizvietot ar kādu no augu sīrupiem – kļavu sīrupu, rīsu sīrupu vai tml.)
❁ 60 ml sojas vai kāds cits vegāniskais piens (nesaldināts)
❁ 250 ml ātri vārāmās auzu pārslas
❁ 330 ml pilngraudu auzu pārslas
❁ 1 ēd.k. proteīna pulveris (ja tādu lietojat)
❁ 60 g tumšā šokolāde

Kas jādara?
♨ Katliņā jāuzsilda zemesriekstu sviests, medus un piens (pavisam neilgi, tikai tā, lai visas sastāvdaļas viegli sajaucamas, ~ 1 min)
♨ Šokolāde jāsasmalcina
♨ Bļodā jāsajauc kopā auzu pārslas, ~1/2 no šokolādes un proteīns,
♨ Sausajās sastāvdaļās jāiemaisa uzsildītais maisījums
♨ Iegūtā masa jāizklāj uz cepampapīra, veidojot taisnstūra formu
♨ Jāpārber pāri atlikusī šokolāde
♨ Jāliek ledusskapī uz vismaz 1h, pēc tam jāsagriež mazākos gabaliņos
Ledusskapī šos batoniņus iespējams uzglabāt līdz 3 nedēļām

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.sweetashoney.co

Leave a Reply

*