Kabaču kēkss ar šokolādes glazūru

Kabacis, kā jau jebkurš cits dārzenis, ir veselīgs un garšīgs, bet šķiet, ka katram, kurš savā dārzā audzē kabačus, pienāk tāds brīdis, kad nevar izdomāt, ko vēl no tiem varētu pagatavot. Lai arī šajā kēksā kabaci īsti nevar just (taču tas veido patīkamu kēksa konsistenci), šai receptei nepieciešams vesels maza izmēra kabacis (vai cukīni). Kēkss sanāk mitrs, un perfekti sader kopā ar šokolādes glazūru. Šis ir no tiem kēksiem, kas labi garšo, piemēram, kopā ar tēju, bet mierīgi var iztikt arī bez un ēst tāpat, jo tas galīgi nav sauss un nav nepieciešams ik pa laikam kaut ko uzdzert (kā tas mēdz būt ar sausākiem kēksiem).

Cepšanas laiks: 1 h
Kopējais pagatavošanas laiks: ~ 1,5 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu kabaču kēksu?
❁ 100 g rupji malti lazdu rieksti vai mandeles
❁ 200 g smalki (bet ne biezenī) rīvēts kabacis
❁ 3 olas
❁ 250 g cukurs
❁ 200 g milti pēc izvēles (es izmantoju pilngraudu kviešu miltus)
❁ 1 ēd.k. vaniļas cukurs
❁ šķipsniņa sāls
❁ 180 ml kokosriekstu eļļa + 2 ēd.k. garnējumam
❁ 3 tējk. cepamais pulveris
❁ ~ 200g šokolāde

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 180°
♨ No kabača jānospiež sula (tā nebūs vajadzīga)
♨ Olas jāsaputo ar cukuru, vaniļas cukuru, sāli
♨ Olu maisījumam jāpiejauc eļļa
♨ Milti jāsamaisa kopā ar cepamo pulveri, riekstiem
♨ Abi maisījumi viegli jāsajauc kopā, jāpievieno kabacis
♨ Taisnstūrveida (kā “ķieģelītis”) veidne jāizklāj ar cepamo papīru, tajā jālej sagatavotā mīkla
♨ Jācep ~ 1h, gatavību pārbaudot ar sērkociņu/koka irbulīti
♨ Kad kūka atdzesēta, tā jāpārklāj ar šokolādi, kas izkausēta ūdens peldē  un sajaukta ar 2 ēd.k. eļļas

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*