Vistas gaļa zemesriekstu sviesta mērcītē

Kā es pirms laika izņēmu skapītī paslēpušos multivārāmo katlu, tā arī vairs neesmu likusi nost. Nav gluži tā, ka visu tajā gatavoju, piemēram, brokastu putru man joprojām šķiet pietiekami ērti pagatavot parastajā katliņā, bet vismaz 1x nedēļā gan tas tiek izmantots dienās, kad laika tā mazāk, bet vakarā ir vēlme paēst gardumgardas vakariņas. Šoreiz padalos ar pavisam maigas vistas gaļas mērcītes recepti, uzreiz brīdinu, ka tiem, kam garšo pikantāki ēdieni, šis noteikti ir jāpapildina ar čili, srirachu vai ko līdzīgu. Mērcītei ir arī diezgan izteikta kokosriekstu piena garša, es teiktu, ka šajā gadījumā pat izteiktāka par zemesriekstu sviesta garšu.


Daudzums: ~5 personām
Sagatavošanas laiks: 5 min
Kopējais pagatavošanas laiks: 4 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistas gaļu zemesriekstu sviesta mērcītē?
❀ 250 ml kokosriekstu piens
❀ 85 g zemesriekstu sviests (krēmīgais)
❀ 2 ēd.k. sojas mērce
❀ 2 ēd.k. medus
❀ 1 ēd.k. rīsu etiķis
❀ 1 ēd.k. rīvēts ingvers
❀ 3 rīvētas ķiploka daiviņas
❀ 3 vistas filejas (var izmantot arī atkaulotus vistu šķiņķīšus bez ādas)
❀ 2 ēd.k. kukurūzas ciete + nedaudz ūdens tās izšķīdināšanai
❀ laima sula no 1/2 laima
❀ sīpolloki pārkaisīšanai
❀ čili – pēc gaumes

Kas jādara?
♨ Jāsamaisa kopā visas mērces sastāvdaļas – kokosriekstu piens, zemesriekstu sviests, medus, sojas mērce, ingvers, ķiploks, etiķis (+čili, ja ir tāda vēlme)
♨ Vistas gaļa jāsagriež gabaliņos, jāliek katlā
♨ Gaļa jāpārlej ar sagatavoto mērci, viss jāsamaisa
♨ Jāvāra 100° ~ 3h (ja ir iespēja, tad 1x stundā var visu apmaisīt)
♨ Kad 3h pavārījusies, jāpiespiež mērcei 1/2 laima sula un jāpievieno ūdenī izšķaidīta kukurūzas ciete, viss jāapmaisa
♨ Jāpavāra vēl ~ 20 min, līdz mērcīte sabiezējusi
Pie pasniegšanas bagātīgi jāpārkaisa ar lociņiem

Vistas gaļa zemesriekstu sviesta mērcītē

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.dinnerthendessert.com

Leave a Reply

*