Kāpostu pankūkas

Vienmēr, kad līdz manai virtuvei ir nonācis kāposts, man šķiet, ka ir laiks gatavot sautējumu. Man pašai sautējumi garšo, bēbis ir sajūsmā, bet vīrs…vīram jau nedaudz sāk apnikt, ņemot vērā, ka šobrīd kāposts mūsu virtuvē ir ļoti biežs viesis. Man palika vīra žēl, un sāku domāt, ko vēl gardu bez sautējuma un tīteņiem varētu pagatavot, kā rezultātā tapa šīs kāpostu pankūkas/plācenīši. Sojas mērce un sezama eļļa, neskatoties uz nelielo daudzumu, piešķir šīm pankūkām tādu interesantu garšu, līdz ar to nešķiet, ka šīs ir pankūkas parastās, kurām vienkārši piejaukts kāposts. ツ

Pagatavošanas laiks: ~1h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu kāpostu pankūkas?
❁ ~1000 ml sagriezts kāposts (~1/2 no mazas kāpostgalvas)
❁ 1 burkāns
❁ 2 olas
❁ 125 ml ūdens
❁ 2 ēd.k. sojas mērce
❁ 1 ēd.k. sezama eļļa
❁ 250 ml milti
❁ lociņi – pēc izvēles
❁ eļļa – cepšanai
Papildus pasniegšanai – sezama sēklas, lociņi un mērcīte pēc izvēles

Kas jādara?
♨ Kāposts jāsagriež tā, lai veidojas šauras strēmelītes (ja ir vēlme rezultātā iegūt apaļas, vienādas formas pankūciņas, strēmelītes jāsagriež sīkāk; ja forma nav tik svarīga, tās var atstāt tādas, kā ir)
♨ Burkāns uz smalkās rīves jāsarīvē skaidiņās
♨ Lociņi jāsasmalcina
♨ Bļodā jāsakuļ olas, ūdens, sojas mērce un sezama eļļa
♨ Palēnām, pa daļām jāpievieno milti, līdz iegūta pabieza mīkla
♨ Iegūtajai mīklai jāpievieno dārzeņi, līdz viss labi sajaucies un dārzeņi ir pārklājušies ar mīklu
♨ Pannā jāsakarsē eļļa, jāliek tajā mīkla, izveidojot pankūciņu formu un pieplacinot
♨ Jāapcep uz mazas liesmas pannā ar vāku (lai kāposts paliek mīkstāks) ~5 min no katras puses
Jāpasniedz ar mērcīti pēc izvēles (man bija ļoti vienkārša asā mērcīte – majonēze sajaukta ar Sriracha mērcīti), pārkaisot ar lociņiem un pārberot ar sezama sēkliņām

Labu apetīti! ツ

Iedvesmojoties no www.budgetbytes.com

Leave a Reply

*