Kartupeļu salāti ar siļķi

Šķiet, ka siļķe kažokā uz svētkiem ir gandrīz tikpat populāra kā rasols, bet kā būtu ar kartupeļu salātiem ar siļķi? Šī būs laba alternatīva tiem, kas vēlas izmēģināt ko jaunu, kā arī tiem, kam bietes nav tas mīļākais dārzenis (vismaz man tad, kad bietes ēdu nelabprāt, tieši to esamība salātos atturēja no siļķes kažokā). Vispār šie salāti atgādina arī rasolu, tikai iznāk tāda zivs salātu versija. Vēl, kas man patīk šajā receptē – sagataves var sataisīt jau iepriekšējā vakarā un dienā, kad salāti jāpasniedz, sastāvdaļas vienkārši jāsajauc kopā, kas nozīmē, ka ir viens ēdiens mazāk, par ko satraukties svinamajā dienā.

Pagatavošanas laiks: 20 min (neieskaitot laiku kartupeļu vārīšanai un atdzesēšanai)

Kas nepieciešams, lai pagatavotu kartupeļu salātus ar siļķi?
❁ 800 g kartupeļi
❁ 480 g siļķu fileja (es izmantoju Viči tradicionālo siļķu fileju eļļā)
❁ 5 vidēji lieli marinētie gurķi
❁ 3 vidēji sīpoli
❁ ~8 ēd.k. majonēze
❁ 2 tējk. sinepes
❁ malti melnie pipari  pēc garšas
❁ eļļa – cepšanai

Kas jādara?
♨ Kartupeļi jānomazgā, ar visu mizu jāizvāra, jāatdzesē, jānomizo un jāsagriež kubiciņos
♨ Sīpoli jāsagriež (bet ne tā, ka pavisam smalki), jāapcep pannā uzkarsētā eļļā, jāļauj tiem atdzist
♨ Siļķu filejas jānoskalo aukstā ūdenī un jāsagriež kubiciņos
♨ Marinēti gurķīši jāsagriež kubiciņos
♨ Visas sastāvdaļas jāsajauc kopā, jāpievieno majonēze un sinepes, pēc garšas – pipari
Pēc gaumes var pievienot arī sāli, bet man šķiet pietiekami jau ar sastāvdaļās esošo sāli

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*