Turku zirņu sautējums

Sen nebiju gatavojusi neko vegānisku, nezinu gan kādēļ, jo līdz šim viss vegāniskais, ko esmu mēģinājusi, ir sanācis tik garšīgs! Šis sautējums ir sātīgs un veselīgs, papildinājumā ar čili tas labi sasildīs drēgnā ziemas dienā. Un pagatavošana – pavisam vienkārša, lielāko daļu no minētajām 45 min aizņem nepacietīga gaidīšana, kad beidzot būs gatavs un varēs ķerties klāt. ツ

Pagatavošanas laiks: 45 min
Daudzums: 5-6 personām

Kas nepieciešams, lai pagatavotu turku zirņu sautējumu?
❁ 750-900 g konservēti turku zirņi (izmantoju “Globus” 3 x 330g aunazirņu burciņas)
❁ 2 sīpoli
❁ 2 ķiploka daiviņas
❁ 1 vidēja izmēra tomāts
❁ 1 sarkanā paprika
❁ 1 vidēja izmēra burkāns
❁ garšvielas – pētersīļi, baziliks, oregano, timiāns (pētersīļus un baziliku izmantoju svaigus – kādas 6 lapiņas no katra, pārējās – kaltētas – 1/2-1 tējk.)
❁ 6-10 ēd.k. tomātu biezenis (vai 3 ēd.k. tomātu pasta)
❁ 500 ml dārzeņu buljons
❁ eļļa cepšanai
❁ sāls, pipari – pēc gaumes
Ja gatavotu tikai sev, tad noteikti liktu klāt arī čili piparus, bet tā kā mūsmājās ēdāju vidū ir arī pavisam mazs ēdājiņš, pikantāku to padarīju, savā porcijā atsevišķi pievienojot Sriracha mērcīti

Kas jādara?
♨ Sīpoli jānomizo, jāsasmalcina
♨ Ķiploks jānomizo, sīki jāsakapā
♨ Paprika, tomāts jāsagriež gabaliņos
♨ Burkāns jāsarīvē smalkās skaidiņās
♨ Pannā jāuzkarsē eļļa, tajā jāliek sīpoli, ~5 min uz mazas uguns jāpasautē
♨ Jāpievieno ķiploks, pavisam neilgi maisot jāpakarsē
♨ Jāpievieno paprika, tomāts, burkāns, zirņi un garšvielas
♨ Jāiemaisa tomātu pasta, jāpielej buljons, jāuzliek pannai vāks un jāuzvāra
♨ Kad uzvārījies, uz mazas uguns jāturpina vārīt 1/2 h
♨ Pa to laiku var pagatavot rīsus (es dodu priekšroku jasmīna vai basmati rīsiem)
♨ Kad sautējums pavārījies 30 min, no tā jāizņem daļa zirņu, tie jāsaspaida un jāliek atpakaļ pannā, jāsamaisa un vēl pāris min jāpavāra (sautējums no saspaidītajiem zirņiem kļūs tumīgāks)
Jāpasniedz ar rīsiem, var pārkaisīt ar zaļumiem (ļoti labi iederēsies pētersīļa lapiņas), pasniegt kopā ar avokado vai pārbērt ar kukurūzu

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*