Cepumu – baltās šokolādes konfektes

Pirms kāda, nu jau laba, laiciņa es tiku pie cake pop statīva, jo biju sadomājusi daudz un dikti gatavot konfektes/kūciņas uz kociņa, taču, kā jau tas mēdz gadīties, šī aizraušanās  ļoti ātri pārgāja. Pirms svētkiem nolēmu notīrīt putekļus no šī statīva un saņemties pagatavot tieši šādu saldo, tādēļ padalos arī te ar pavisam, pavisam vienkāršu recepti.  Ja ir iedvesma, pamatmasu – cepumus, var pagatavot mājās, piemēram, šos sviesta cepumiņus, bet, slinkākam variantam var, protams, nopirkt jau gatavos cepumus, uz Ziemassvētkiem gatavoju ar piparkūkām – bija ļoti labi.

Pagatavošanas laiks: ~1h
Daudzums: ~14 konfektes

Kas nepieciešams, lai pagatavotu cepumu – baltās šokolādes konfektes?
❁ 200 g cepumi
❁ 60 g krēmsiers
❁ ~ 200 g baltā šokolāde

Kas jādara?
♨ Cepumi jāsablendē
♨ Jāpievieno krēmsiers, jāturpina blendēt, līdz krēmsiers sajaucies kopā ar cepumiem
♨ No iegūtās masas jāveido bumbiņas, jāliek tās uz ~ 20 min saldētavā
♨ Šokolāde ūdens peldē jāizkausē, tajā jāapviļā no saldētavas izņemtās bumbiņas, jāpārkaisa ar dekorācijām pēc izvēles
♨ Sagatavotās konfektes jāliek ledusskapī, lai šokolāde sacietē
Bumbiņas var sagatavot arī pat pāris nedēļas pirms pasniegšanas un uzglabāt saldētavā (gan tādas, kas vēl nav apviļātas šokolādē, gan tādas, kas jau ir šokolādīgas).

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*