Ogu – spinātu želejkonfektes

Jau sen, sen vēlējos pamēģināt pagatavot želejkonfektes, un nu beidzot arī tiku līdz gatavošanai. Šīs ir īpaši veselīgas, jo tās ir ne tikai pilnas ar ogās esošajiem vitamīniem, bet arī papildinātas ar spinātiem (kurus nemaz īsti nevar just). Recepte noderēs arī saldētavas tukšošanas nolūkos, jo derēs jebkādas saldētas odziņas. Ja neveidojiet vasarā ogu uzkrājumus, derēs arī svaigas ogas vai veikalos atrodamās saldētās ogas. Es šajā receptē izmantoju tikai upenes, pavisam vienkārša iemesla dēļ – tās vismazāk tiek apēstas, jo ķirši, mellenes mazajai “aiziet tīrajā”, tās nav nekā īpaši jāpagatavo, bet upenes viņa retu reizi ēd bez nekā, pārsvarā tikai komplektā ar vēl pāris lietām. Man pašai šķiet, ka šis ir arī baigi foršais variants ikdienas vitamīnu uzņemšanai, jo ne vienmēr var atcerēties laicīgi izņemt no saldētavas ogas, atkausēt…bet šīs konfektes var 1x pagatavot un droši uzglabāt ledusskapī ilgāku laiku (līdz 2 ned.), katru dienu nedaudz panašķojoties.

Kas nepieciešams, lai pagatavotu ogu – spinātu želejkonfektes?
❁ 9 tējk. (~30g) želatīns
❁ 250 ml auksts ūdens + 125 ml ūdens vai ogu sula
❁ 500 ml saldētas vai svaigas ogas
❁ 500 ml spināti

Kas jādara?
Ja ogas ir saldētas, tās pirms tam istabas temperatūrā jāatlaidina
♨ 250 ml auksts ūdens jāsajauc ar 9 tējk. želatīna, jāsamaisa, jānoliek maliņā
♨ Ogas jāsablendē kopā ar spinātiem un 125 ml ūdens vai sulas
♨ Sablendētā masa jāliek katliņā un jāpasilda uz nelielas uguns ~5 min (tai nav jābūt karstai!)
♨ Kad šī masa ir uzsilusi, tajā jālej želatīnūdens, jāmaisa, līdz tas ir izkusis
♨ Iegūtā masa 10 min jāatdzesē istabas temperatūrā
♨ Masa jālej traukā (ērtāk būs, piemēram, stikla cepamajā veidnē), jāliek ledusskapī uz vismaz 3h
♨ Kad masa sacietējusi, tā jāsagriež formiņās pēc izvēles, piemēram, kvadrātiņos
Jāuzglabā ledusskapī

Lai labi garšo! 

Iedvesmojoties no www.asavoryfeast.com

Leave a Reply

*