Burkānu glazūrkēksiņi

Kad ziema jau iet uz beigām, mēs vairāk uzturā lietojam dažādus dārzeņus, kas vēl aizķērušies pagrabā, to skaitā arī burkānus. Bet tā kā pavisam nesen saņēmu dāvanā vēl kasti ar burkāniem, vēlējos pagatavot ko interesantāku par ierastajiem burkānu salātiņiem, ko šobrīd ēdam gandrīz katru dienu. :) Un… ko gan citu es varētu gatavot kā sev tik mīļos mazos kēksiņus, ar burkāniem gan vēl nebija sanācis gatavot, bet tagad zināšu, ka šos droši var atkārtot, jo sanāk riktīgi labi – mitri, mīksti, kombinācijā ar krēmiņu  ideāli. Ļoti atgādina gardu burkānkūku, tikai mini versijā.

Burkānu glazūrkēksiņi

Daudzums: 22 kēksiņi
Kopējais pagatavošanas laiks: ~ 1 h
Cepšanas laiks: ~ 20 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu burkānu glazūrkēksiņus?
Kēksiņiem
❁ 320 g milti
❁ 1 1/4 tējk. soda
❁ 1 1/4 tējk. cepamais pulveris
❁ 1 1/2 tējk. kanēlis
❁ šķipsniņa sāls
❁ 4 olas
❁ 200 ml baltais cukurs
❁ 200 ml brūnais cukurs
❁ 250 ml eļļa
❁ 125 ml skābais krējums
❁ 1 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 750 ml smalki rīvēti burkāni (apmēram 7 vidēji lieli burkāni)
Glazūrai
❁ 230 g krēmsiers
❁ 120 g sviests
❁ 1 tējk. vaniļas ekstrakts
❁ 100 g pūdercukurs (var droši likt vairāk, ja ir vēlme pēc saldāka krēma)

Burkānu glazūrkēksiņi

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 180°, jāsagatavo formiņas
♨ Traukā jāsamaisa kopā milti, soda, cepamais pulveris, kanēlis un sāls
♨ Virtuves kombainā/mikserī jāliek olas un jākuļ tās 3 min
♨ Turpinot kult, olām jāpievieno visas atlikušās sastāvdaļas, izņemot burkānus
♨ Pie sausās masas lēnām jāpiejauc šķidrā masa, jāiemaisa rīvētie burkāni
♨ Mīkla jāpilda formiņās (~2/3 no formiņas, atstājot vietu, kur kēksiņiem pacelties)
♨ Jācep ~ 20 min, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti
♨ Kēksiņi jāizņem no pannas, lai atdziest
♨ Krēmam jāsaputo kopā krēmsiers ar sviestu, jāpievieno vaniļas ekstrakts un pūdercukurs (tā kā kēksiņi ir saldi, man piemērotāks likās mazāk salds krēms, līdz ar to ar 100 g pūdercukura likās gana, bet, ja vēlaties riktīgi saldo našķi, droši var likt arī vairāk, krēma konsistenci tas neietekmēs)
♨ Padzisuši kēksiņi jādekorē ar krēmu, dekorējumam labi piestāvēs arī rieksti

Burkānu glazūrkēksiņi

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*