Krēmīgā vistas – šampinjonu mērcīte

Nereti dzirdu/redzu kādu vaicājam, ko labu lai pagatavo no vistas filejas, ja viss ierastais jau apnicis. Man šķiet, ka ir tiiik daudz labu recepšu, ka ir grūti izvēlēties. Un šī ir viena no tām – vienkārši, gardi un sātīgi  vistas fileja ar šampinjoniem un spinātiem saldā krējuma-siera mērcītē.

Daudzums: 4 personām
Pagatavošanas laiks: ~ 1/2h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu krēmīgo vistas – šampinjonu mērcīti?
❀ 3 vistas filejas (~650 g)
❀ 250 g šampinjoni
❀ 60 ml sviests
❀ 2 ķiploka daiviņas, sasmalcinātas
❀ 1 ēd.k. milti
❀ 125 ml vistas buljons
❀ 250 ml saldais krējums
❀ 125 ml rīvēts cietais siers
❀ 250 ml spināti, sagriezti
❀ eļļa cepšanai
❀ sāls, pipari – pēc garšas
tagliatelle vai citas piedevas pēc izvēles

Kas jādara?
♨ Pannā jāsakarsē eļļa, tajā jāapcep gabaliņos sagriezta vistas fileja, pēc tam tā no pannas jāizņem
♨ Pannā vēlreiz jāsakarsē nedaudz eļļa, tajā jāapcep šķēlītēs sagriezti šampinjoni, kas arī pēc tam jāizņem (var likt klāt vistiņai)
♨ Pannā jāizkausē sviests, tajā jāapcep ķiploks, pēc tam jāiemaisa milti
♨ Turpinot maisīt, lēnām, pa daļām jāpievieno buljons, saldais krējums un siers
♨ Pēc garšas jāpievieno sāls un pipari
♨ Mērcītei jāpievieno spināti, nedaudz jāpasilda, līdz tie samazinās apjomā un mērcīte ir sabiezējusi
♨ Mērcē jāliek iepriekš sagatavotā vistas gaļa un sēnes, nedaudz jāpasilda
♨ Jāpasniedz ar tagliatelle vai citām piedevām pēc jūsu izvēles

Labu apetīti! 

Leave a Reply

*