Mazās omletītes ar spinātiem un tomātiem

Šīs mazās omletītes lieliski iederēsies uz brīvdienu brokastu galda. Pavisam vienkārši pagatavojamas, sātīgas un, kamēr tās krāsnī cepas, tām nav nepieciešama papildus uzraudzība, līdz ar to mierīgi var lēnā garā pagatavot rīta dzērienu, kādu tostermaizīti un sagatavoties dienai.

Mazās omletītes ar spinātiem un tomātiem

Daudzums: 18 omletītes
Cepšanas laiks: 20-25 min
Kopējais pagatavošanas laiks: 35 min

Kas nepieciešams, lai pagatavotu mazās omletītes ar spinātiem un tomātiem?
❁ 12 olas
❁ 60 ml piens
❁ 250 ml sasmalcināti spināti
❁ 200 ml mazie tomātiņi (sagriezti ceturtdaļās)
❁ 200 ml sasmalcināti sīpoli
❁ sāls, garšvielas – pēc izvēles (es izmantoju nedaudz sāli, maltus melnos piparus un paprikas pulveri)
❁ nedaudz avokado un fetas siers – pasniegšanai

Kas jādara?
♨ Krāsns jāsakarsē līdz 180°, jāsagatavo mafinu panna (visērtāk būs izmantot silikona pannu/formiņas)
♨ Paliela izmēra traukā jāsakuļ olas, piens, garšvielas
♨ Sakultajā olu masā jāiemaisa spināti, tomāti, sīpoli
♨ Iegūtā masa jālej mafinu veidnēs (ja izmantojat metāla pannu, tā pirms tam jāietauko), jācep sakarsētā krāsnī ~20 min, līdz gatavas
♨ Omletītes jāizņem no krāsns un jāļauj tām nedaudz atdzist veidnē (5 min)
♨ Omletītes jāpārber ar drupinātu fetu un sagrieztu avokado

Labu apetīti! ツ

Leave a Reply

*