Vista ar bekonu saulē kaltētu tomātu mērcē

Skaistumkonkursā šis ēdiens ļoti iespējams ieņemtu vienu no pēdējām vietām, taču tā garša – mmmm! Vēl viena ideja, kā pagatavot vistas fileju – šoreiz saldā krējuma mērcīte papildināta ar saulē kaltētiem tomātiem, bet vistiņa – ar bekona gabaliņiem. Sanāk tieši tas, ko iedomājaties, saliekot kopā lietas, kas pašas par sevi ir gardas – supergardas pusdienas vai vakariņas.

Daudzums: 6 personām
Pagatavošanas laiks: 1/2 h

Kas nepieciešams, lai pagatavotu vistu ar bekonu saulē kaltētu tomātu mērcē?
❀ ~900 g vistas fileja (4 palielas filejas)
❀ 180 g saulē kaltēti tomāti (eļļā) + 2 ēd.k. eļļa
❀ 4 ķiploka daiviņas
❀ 1 tējk. paprikas pulveris, šķipsniņa sāls
❀ 250 ml saldais krējums
❀ 250 ml piens
❀ 250 ml rīvēts mocarellas siers
❀ 8 bekona šķēlītes
❀ bazilika lapiņas, čili pārslas, sāls, pipari  pēc garšas

Kas jādara?
♨ Bekons jāapcep, jāsagriež mazos gabaliņos
♨ Vistas filejas jāpārgriež uz pusēm (tā, lai tās paliek plānākas), tās jāapber ar paprikas pulveri un sāli
♨ Pannā nedaudz (~1 min) jāapcep sasmalcināts ķiploks un saulē kaltēti tomāti, izmantojot 2 ēd.k. eļļu, kurā šie tomāti bijuši
♨ Tomāti un ķiploks jāizņem no pannas, eļļu nevajag noliet
♨ Pannā jāliek vistas filejas un jāapcep ~ 5 min no katras puses uz vidēji lielas uguns
♨ Vistas filejas jāizņem no pannas, liekas šķidrums jānolej
♨ Pannā jālej saldais krējums, jāsilda, līdz tas sāk vārīties
♨ Saldo krējumu maisot, jāpievieno rīvēts mocarellas siers
♨ Kad siers izkusis, lēnām, pa daļām jāpievieno piens
♨ Mērcei jāpievieno iepriekš apceptie tomāti un ķiploki, sasmalcinātas bazilika lapiņas un garšvielas
♨ Mērcē jāliek apceptās vistas filejas, tās jāpārber ar bekonu
♨ Mērce vēl nedaudz jāpasilda, līdz vistas filejas ir pietiekami uzsilušas
Jāpasniedz ar rīsiem, makaroniem vai citām piedevām pēc izvēles

Labu apetīti! 

Iedvesmojoties no www.juliasalbum.com

Leave a Reply

*